Crematorium en Begraafplaats De Nieuwe Ooster

Bel direct de uitvaartondernemer in geval van overlijden: 085-0160614

Ook voor informatie over de pakketten kunt u ons dag en nacht bereiken.
Uitvaart24 is de uitvaartondernemer die de uitvaart verzorgd.

De Nieuwe Ooster, begraafplaats en crematorium Amsterdam

Eind 19e eeuw heeft architect Springer het ontwerp gemaakt, met de gedachte dat bezoekers niet huiverig en triest de omgeving zouden betreden maar de lichtheid van de natuur zouden troosten. De gevarieerde aanplant van toen is inmiddels rijkelijk aangevuld en uitgebreid, maar het bepaalt nog steeds de sfeer. Zoals Amsterdam bestaat uit allerlei diverse mensen van verschillende culturen, zo smelt dat ook hier samen. Dit crematorium in Amsterdam, De Nieuwe Ooster, is er voor alle Amsterdammers. Bij velen bekend als de groene parel van Amsterdam.

Bijzondere uitvaart in Crematorium Amsterdam, de Nieuwe Ooster

Passend bij een klein of groot gezelschap is er een kleine aula en een grote, ronde aula. in deze aula is het mogelijk om gebruik te maken van een uniek uitvaartritueel. Terwijl de kist na de plechtigheid vaak in de grond verdwijnt, of achter een gordijn wordt weggereden, is in Crematorium de Nieuwe Ooster sprake van een uniek uitvaartritueel: de kist wordt heel langzaam omhoog gebracht. Een symbolisch ritueel dat wellicht goed past bij uw naaste. Niet alleen voor de plechtigheid, maar ook voor de condoleance achteraf zijn diverse mogelijkheden. De sfeervolle koffiekamers voor grote en kleine groepen zijn licht en ruim. Uitgebreide catering is mogelijk. Bespreek het met uw uitvaartondernemer Uitvaart24.

Van alle crematoria in Amsterdam een goede keuze

Ook het Islamitisch Paviljoen, met een goed toegeruste bewassing ruimte maakt onderdeel uit van dit crematorium in Amsterdam. Sinds 2012 is dit gebouw open en is ook een grafvlak in gebruik genomen. Uiteraard is dit geheel op Mekka gerealiseerd. Veel Amsterdammers van Surinaamse, Chinese, Ghanese en Hindoestaanse afkomst hebben hun laatste rustplaats hier gevonden. Elk met hun eigen rituelen en gewoontes, alles is bespreekbaar en bijna alles is mogelijk.

Bespreek een mooi afscheid in Crematorium Amsterdam, De Nieuwe Ooster

Wat uw wensen ook zijn en wat uw beschikbare budget ook is, samen met Uitvaartondernemer Uitvaart24 zult u een mooi afscheid van uw dierbare realiseren in één van de crematoria in Amsterdam. Passend bij het voorbije leven, maar ook passend binnen uw financiële mogelijkheden. Wij bieden crematie– en begrafenis pakketten voor elk budget.

Heeft u vragen of wilt u een overlijden melden? Uitvaartondernemer Uitvaart24 is 24/7 bereikbaar op het nummer 085-0160614 of mail naar info@uitvaart24.nl

Wij maken gebruik van het volgende crematorium in Venlo:
Crematorium en Begraafplaats De Nieuwe Ooster
Kruislaan 126
1097 GA Amsterdam
Crematie in Venlo vooraf regelen?
Intakeformulier
Bekijk pakketten & tarieven
Pakketten & tarieven